A Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet tagjai ősszel is továbbképzik magukat. A nyári/őszi munkálatok végeztével ismeretterjesztő előadáson vesznek részt, hogy elsajátítják a helyi szabadon növő termények, erdei növények, gyümölcsök, termésekről szerezhető legfontosabb tudnivalókat.

A 2015. október 13-i orfűi workshop célja az volt, hogy résztvevői a vidéki életmóddal kapcsolatos ismeretterjesztésben, tanácsadásban részesüljenek, a vadon termő növények közül saját fogyasztásra gyűjtsenek. Egyúttal környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos tájékoztatást kaptak, hiszen a fenntarthatóság elve szerint csak a tisztán tartott és el nem pusztított természet ehető.

IMG_0088_1

Csak bevizsgáltatás után fogyasszuk!

Megismertük az egyszerű, otthon is előállítható szerkezetnek, a napaszalónak működését. Gombákról, fák és bokrok terméseiről beszélgettünk, diót gyűjtöttünk.

A workshop interaktív volt, a beszélgetéseken ismeret- és tapasztalatátadási ötletek hangzottak el mind a moderátor, mind a résztvevők részéről. A workshop elősegítheti az erdei növények, gyümölcsök, termések megismerését, otthoni felhasználásra motivál.

IMG_0097_1

 

Ki mit ismer? 

IMG_0091_1

Az erdő gazdagsága októberben