A Zöld-Aktív Szociális Szövetkezetet 2015. november 25-én kereste fel a közösségi gazdálkodást folytató Gyulaji Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet abból a célból, hogy TÁMOP projekjeikben kialakult jó gyakorlataikat mutassák be egymásnak. 

A jó gyakorlat olyan innovatív folyamat, módszer, cselekvés és eszközhasználat együttese, amely  gyakorlatban a szervezetek működésben megtapasztalható. A mintaértékű gyakorlat megismerése és későbbi adaptálása fontos szerepet tölt be nemcsak a versenyképes termékek, szolgáltatások kifejlesztésében, hanem újabb Európai Unió által támogatott pályázatok összeállításában is. A saját fejlesztések, és az egymástól tanulás mind hozzájárulhatnak egy-egy újabb módszer kialakulásához, mert a jó gyakorlatok folyamatosan alakulnak, mindig bennük van a fejlődés lehetősége, hiszen egyik ötlet hozza a másikat.

A tolna megyei, helyi gazdaság- és a helyi közösség fejlesztését célzó Hetedhét Határ Szociális Szövetkezetet 4 közfoglalkoztatottal, és 4, a tervezési és menedzsment feladatokat ellátó munkatárssal dolgozik. A Szövetkezet 12 hektáron gazdálkodik, túlnyomórészt a közfoglalkoztatás keretei között. Szaktanácsadást elsősorban a TÁMOP-1.4.3-as projektjük keretén belül vettek igénybe. A termelés mellett uniós és hazai forrásból zöldség-, gomba-, és sertéshús feldolgozó kapacitást is építenek.  Gyulaj a központ, de már a kezdetektől igyekeznek bevonni további településeket is termelési folyamatba. Egy ún. Módszertani és Menedzsment Központ építésével kívánják elérhetővé tenni a tudást, ahol elérhetők lesznek szakmai kiadványok, de rendszeresen szeretnének szakmai előadásokat, workshopokat szervezni különféle témákban. Fejlődésük 4 pillére: elkötelezett helyi vezetők, versenyképes termékek, közösségépítés, a fiatalok bevonása.