GINOP Társadalmi vállalkozások ösztönzése

GINOP 5.1.3-16-2017-00033 Társadalmi vállalkozások ösztönzése

“Zöld-Aktívval természetesen!”

A Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet küldetése, hogy a Baranya megyei Orfű és a környékbeli falvak tartósan hátrányos helyzetű lakosai számára az eddigi szinte kizárólag szezonális lehetőségek mellett, hosszú távú, tartós foglalkoztatást valósítson meg. Célunk olyan szolgáltatási csomag kialakítása, melynek keretében egész évben tudunk foglalkoztatást biztosítani a szociális szövetkezet tagjai számára.

Mivel Orfű országosan igen kedvelt turisztikai terület, célunk elsősorban a helyi gasztronómiai és turisztikai érték növelése, a célcsoport által előállított helyi termékekkel. A Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet a projekt alatt saját termékek bevezetését tervezi, melyek helyi alapanyagból, helyi munkaerővel készülnek. Emellett meglévő szövetkezeti szolgáltatásaink (női és férfi kisegítő munka, park- és zöldterület gondozás, karbantartás, faipari és ácsmunka) közül bizonyos tevékenységeket más cégek, szervezetek számára is elérhetővé teszünk.

Célcsoportunk 7 munkavállaló, akik nagyrésze a munkaerőpiacon hátrányos helyzetűnek számít (álláskereső, 50 év feletti). Számukra a foglalkoztatás mellett folyamatos szakmai és mentális képzéseket is szervezünk a projekt keretén belül.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió Európai Szociális Alap és a hazai központi költségvetés támogatásával valósul meg a GINOP (Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program) keretén belül 2017.06.01.-2019.02.28. között.

A projekt összköltsége 40 718 864 Ft, amelyből a támogatás összege 40 608 864 Ft (99,73% támogatási intenzitás).