ERASMUS + innovációs együttműködés

ERASMUS+ 2016-1-DE02-KA204-00397 Innovációs együttműködés és tapasztalatcsere

“European FairShares Labs for Social and Blue Innovation”

Az európai FairShares Labs for Social and Blue Innovation (röviden: FairShares Labs) projekt a gazdasági és környezeti kihívásokra kínált újszerű megoldásokat kívánja támogatni, valamint a jóléti rendszer és a munkaerőpiac reformjához kíván hozzájárulni.

A Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet nemzetközi innovációfejlesztés keretében, horvát, német, angol, holland partnerekkel kívánja megvalósítani a FairShares modell megismertetését és bevezetését magyar és a nemzetközi szinten.

Az utóbbi években az új megmozdulások az innovatív, a fenntarthatóságot célzó, mégis szociális attitűdökkel rendelkező vállalkozási mozgalom létrejöttéhez vezettek. A FairShares Labs koncepció egyesíti a szociális innovációt a vállalkozási (profitorientált) ugyanakkor szociális szemlélettel, valamint a felnőttkori tanulás új koncepcióival és eszközeivel. A FairShares Lab-okban Európa polgárai, egyetemek, vállalkozók, a közigazgatás és a civil társadalom szereplői oszthatják meg egymással ötleteiket egy a program által létrehozott közös virtuális platformon, és alapítanak a valós életben hazai vagy akár nemzetközi szociális vállalkozásokat.

A FairShares Lab-okat elsődlegesen maguk az érintettek (alapítók, munkavállalók, felhasználók és befektetők) hozzák létre. Alapelve a blue economy (kék gazdaság)-hoz kapcsolódik, vagyis a szociális és vállalkozói szemlélet mellett a természet fenntartható, ésszerű működésének elveit veszi figyelembe.

A program résztvevői: Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet (Magyarország), Verein zur Sozialen und Beruflichen Integration e.V. (Németország), Slap (Horvátország), The Elephant Learning in Diversity B.V. (Hollandia), Social Enterprise International Ltd. (Nagy-Britannia), Kopf- Hand und Fuss GmbH (Németország).

A projekt az Erasmus+ program keretében valósul meg az Európai Unió támogatásával 2016.11.01.-2019.03.31. között.