2015. október 27-30 között  8 munkatársunk vett részt a TÁMOP projekt keretében megszervezett  munkaerő-piaci felkészítő képzésen. A 30 órás akkreditált tréning célja az volt, hogy a képzést elvégzők megismerjék a helyes munkakeresési technikákat, és a gyakorlatban is alkalmazni tudják;. Hogy ezt valaki elérje, elsőként a saját személyiségjellemzőit kell megismernie, de az egyéni készségek, képességek és kompetenciák fejlesztésére is nagy hangsúlyt kell fektetni. A 4 napos tréning alatt erre remek alkalma nyílt projektünk célcsoporttagjainak. 

A szövetkezetünk székhelyére, Orfűre kihelyezett képzés munkatársaink igényeinek megfelelően, tanulási szokásaikat figyelembe véve került megszervezésre. A gyakorlatorientált, kompetenciaalapú, modulrendszerű oktatási forma mindenkit potenciális hallgatónknak tekint, függetlenül az egyén szociális, munkaerő-piaci, társadalmi helyzetétől.

A résztvevők először önismereti és pályairányultsági elméleti és gyakorlati oktatásban részesültek, melyet az önéletrajz írás, és álláskeresési technikák megtanulása követett. A tréning záró napján próba-felvételi elbeszélgetéseken gyakorolhattak, és tesztelhették felkészültségüket a tanfolyam hallgatói. Október 30-án a résztvevők 100%-a sikeres vizsgát tett, és átvehette tanúsítványát.

IMG_0139