Program időpontja: 2015.10.31
Helyszín: Orfű, Petőfi u. 3.

A Zöld-Aktív Szociális Szövetkezet év eleji látvány-disznóvágása egy olyan hagyományt teremtő esemény volt, ahol a TÁMOP projektünkben foglalkoztatott munkavállalók és családtagjaik egy jó hangulatú napot tölthetnek el egymással. Ezt a sikeres közösségfejlesztő programot ismételtük meg ősszel, a projekt zárásakor.

Hurka-és kolbászrecepttel szinte minden család rendelkezik, az elkészítésért pedig mindenki érdemesnek tartotta szombaton a szokásosnál is korábban felkelni. Ehhez hasonló élmények azok, amelyek megkülönböztetik a hagyományos „céges” rendezvényeket a közösségalakító, jó munkatársi kapcsolatokat megalapozó eseményektől.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A projektidőszakban összesen 3 alkalommal szerveztünk közösségfejlesztő rendezvényeket abból a célból, hogy fél-egy évente ne csak a formális keretek között találkozhassanak a dolgozók. A programok összeállításánál figyelembe vettük a falu helyi sajátosságait, a munkatársak javaslatait. Fontosnak tartjuk, hogy ezeken a programokon már a családtagok, és elsősorban a gyerekek is szerepet kapjanak, mert csak így lehet az összetartó munkahelyi közösség élményét megismertetni velük.
A mai disznóvágás résztvevői nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a csöppet sem könnyűnek mondható munkába, és az azt követő elmaradhatatlan kóstolásba, estig tartó beszélgetésbe. A rendezvény sikere arra mutat rá, hogy igenis fontos mérföldkövei ezek a csapatalkotó rendezvények a szövetkezet mindennapi életében.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA